logo208

english

Nederlandse Vereniging

Sport Chiropractie


Op deze website vindt u
informatie omtrent
sportchiropractie in Nederland

Laatste nieuws

De Nederlandse Vereniging Sport Chiropractie (NVSC), opgericht in 2007, is de overkoepelende organisatie van alle erkende sportchiropractoren in Nederland.

De NVSC maakt als beroepsinhoudelijke organisatie deel uit van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en is lid van de Fédération Internationale de Chiropratique du Sport (FICS).

Sportchiropractie is een specialisme binnen de chiropractie. De sportchiropractor richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

Sportchiropractoren zijn bij uitstek geschikt om problemen op het gebied van spieren en gewrichten te behandelen en voorkomen. Een optimaal functionerend bewegingsapparaat zorgt voor betere prestaties en minder blessures. Onderzoek en praktijkervaringen laten zien dat de preventieve aanpak van de chiropractor het aantal blessures drastisch kan doen afnemen. Ook blijkt dat een actieve aanpak na een blessure de revalidatie fors kan bespoedigen.

Sporters vragen een andere aanpak dan niet sporters omdat de krachten die op het lichaam van een sporter inspelen vele malen groter zijn dan die we in het normale dagelijkse leven ervaren. Een sporter zal dan ook langer moeten doorgaan met revalideren na een blessure; bijna klachtenvrij is niet goed genoeg. Een sporter zal terug willen komen tot een hoger niveau dan dat van voor de blessure. Bij een goed functionerend lichaam is er sprake van een juiste balans op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie. De sporter heeft dan een goede controle over zijn lichaam en leert niet alleen zijn mogelijkheden maar ook zijn eventuele "zwakke plekken" goed kennen.

Bestuur

De NVSC wordt geleid door een dagelijks bestuur:

Voorzitter: Bob Bonnemayers
Secretaris/penningmeester: Tamar Bakker
Public Relations: Maarten Tielen

Zoeken

Sponsoren